Pályázat

Elnyert pályázataink rövid leírással. 
Pályázat - nyilvánosság.

Záró Sajtóközlemény

Pályázat neve: "Különböző építőanyagokba integrálható, innovatív kialakítású napelem panelek gyártásfejlesztése, magas fokon automatizált, adaptív gyártási technológia kialakításával” című K+F+I projekt indítása

A CoreComm SI Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a(z) Alap Európa Fejlesztő és Tanácsadó Kft. és PANNON EGYETEM sikerrel pályázott a 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00323 azonosító számú, „Különböző építőanyagokba integrálható, innovatív kialakítású napelem panelek gyártásfejlesztése, magas fokon automatizált, adaptív gyártási technológia kialakításával” című kutatás-fejlesztési projekt megvalósítására.
A projekt 1.226.597.260 Ft összköltségéből a konzorciumi tagok összesen 702.256.631 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertek el, a projekt átlagos támogatási intenzitása 57,25% volt. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a ’PIACVEZÉRELT KUTATÁS-FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS PROJEKTEK TÁMOGATÁSA’ pályázati program finanszírozásában valósul meg. A projekt fizikai megvalósítása 2020.04.01-én vette kezdetét, fizikai befejezésére 2024.04.30-án került sor.


A projekt megvalósítása konzorciumban történt, mely elősegítette a fejlesztés sikeres végrehajtását mind elméleti, mind gyakorlati oldalról. A konzorcium tagjaként a Pannon Egyetem biztosította a fejlesztéshez szükséges elméleti, lexikális tudást. Ehhez az elméleti tudáshoz társult a két közreműködő, jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező vállalat, a CoreComm SI Kft. és az Alap Európa Kft.
A projekt során a CoreComm SI Kft-nél egy adaptív, egyedi napelemes gyártástechnológia került lefejlesztésre. Ez a technológia és az általa biztosított megnövelt gyártási kapacitás (az eddigi havi 30.000 termék helyett havi közel 50.000 termék) lehetővé tette olyan munkafolyamatok automatizálását, melyeket korábban az operátorok manuális munkaállomásokon végeztek. A fejlesztés végterméke egy olyan, magas fokon automatizált gyártási technológia, melyel az egyedi méretű, kialakítású és teljesítményű napelem panelek utómunka folyamata könnyedén adaptálható az egyedi kialakításoknak (változó méret, alak, laminálási rétegrendnek) megfelelően. Az utómunka és ezzel együtt a legjobb „A” minőséget, az adaptív sorba beépülő, magas fokon automatizált napelem tesztelő állomások garantálják. A tesztek az előírt szabványokat szigorúan követve, a fejlesztés során modern köntöst kaptak. A végeredmény minden konzorciumi partner szoros együttműködésével jöhetett csak létre.

Munkavállalók képzése

„A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül”

Pályázat neve: „A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül”
Felhívás: GINOP Plusz-3.2.1-21
Pályázat azonosítója: GINOP Plusz-3.2.1-21 – 2021-00001
Kedvezményezett neve: CoreComm SI Kft.
A projekt kezdete: 2022.09.01.
A projekt várható befejezése: 2023.12.13.
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt felhívása alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok által alkotott konzorcium nyújtja.
A program forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
A projekt célja a munkavállaóink idegen nyelvű továbbképzése, valamint szakmai területükön nyelvtudásuk mélyítése.

A projektről további információ kérhető:
Dr. Závodi-Fodor Zsófia projektvezető
Elérhetőség: +36-30-303-1145, fodor.zsofia@corecommsi.hu

Technológia korszerűsítése

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Adós neve: CoreComm SI Kft.
Hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18/B
Kölcsönnyújtó: MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A támogatás tartalmának bemutatása:
A Hitelprogram keretében Forgóeszköz finanszírozás, készletbeszerzés.

Hitel összege: 134 000 000 Ft

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378

Gyártókapacitás fejlesztés

Energiatermelő felületekre hangolt autonóm, kompakt vill. energetikai r. és gyártókapacitás fejlesztés

Pályázat neve: „Energiatermelő felületekre hangolt autonóm, kompakt vill. energetikai r. és gyártókapacitás fejleszt”
Felhívás: GINOP Plusz-2.1.1-21
Pályázat azonosítója: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00225
Kedvezményezett neve: CoreComm SI Kft.
A projekt kezdete: 2022.04.01.
A projekt várható befejezése: 2025.03.18.
Projekt összköltsége: 1 352 661 213 Ft
Támogatás összege: 973 083 746 Ft
Támogatás mértéke: 71,88%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében egy solar technológiák beépítésével, energiatermelő felületekre hangolt autonóm működésű, villamos energetikai rendszer kialakítása, és az úszómodul felépítmény betonelemének fejlesztése valósul meg. A sziget üzemmódban való működésre alkalmas energetikai rendszer kifejlesztése alkalmas kisebb felhasználói egységek, irodák, háztartások, úszóházak, egyéb speciális úszóművek (pl: mérőpontonok) energiaellátására. A projektünk célja az egyes épületek falfelületeibe és külső burkolataiba integrálható napelem alapú szigetüzemű rendszer kifejlesztése, optimális megoldások kidolgozása, amelyek alkalmasak olyan helyeken biztosítani a villamos energiaellátást, ahol nincs kiépítve vagy elérhetősége bizonytalan. Projektünk hozzájárul a környezetvédelmi problémaként fellépő környezetterhelés csökkentéséhez, ill. a megújuló energiák alkalmazási körének szélesítéséhez, hatékonyságának növeléséhez.

A projekt fejlesztési céljai:
1. egy BIPV modulok gyártásához alkalmazható egyedi kialakítású és működésű a gyártási technológiába illeszkedő stringer és sorjázó berendezés;
2. egy olyan napelemrögzítési technológia, amellyel költséghatékony módon elvégezhető a jelen projekt keretében kifejleszteni tervezett napelemek különböző felületekre való telepítése;
3. olyan villamos energetikai rendszer tervezése és építése, amely alkalmas akár szigetüzemű működésre is;
4. létre kell hozni az energiatermelő felületek elhelyezését biztosító úszóház és egyéb kikötői felhasználást is biztosító továbbfejlesztett úszómodul családot;
5. a levegőből napelemes technológia segítségével tiszta ivóvizet szükséges előállítani (SolWater technológia) és a használt víz tisztítását, kezelését meg kell oldani.

A fő megvalósítási helyszín a CoreComm SI Kft. saját tulajdonban lévő székhelye, a Veszprém, Lőpor körút. 9., 8711/1 hrsz-ú ingatlan, ahol az energetikai fejlesztéseket fogjuk elvégezni. A betontechnológiával kapcsolatos fejlesztési munkákat a Balatonvilágos, Rizling út 3., 083/8 helyrajzi számú ingatlanon fogjuk elvégezni. A csarnok a Mathiász Innoparkon belül található, amely az MI PARK Kft. tulajdonában van.

A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával a GINOP PLUSZ-2.1.1-21 kódszámú, Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című felhívás keretében valósul meg.

A projektről további információ kérhető:
Dr. Závodi-Fodor Zsófia projektvezető
Elérhetőség: +36-30-303-1145, fodor.zsofia@corecommsi.hu

Zöld Nemzeti Bajnokok

Energiahatékonysági fejlesztést célzó beruházás a CoreComm SI Kft-nél

Pályázat neve: Energiahatékonysági fejlesztést célzó beruházás a CoreComm SI Kft-nél
Konstrukció száma: GINOP-1.2.11-20
Pályázat azonosítója: GINOP-1.2.11-20-2020-00021
A projekt kezdete: 2020.10.15.
A projekt befejezése: 2021.05.31
Támogatás összege: 31 312 498 Ft
Támogatás mértéke: 45%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében egy 100kW teljesítményű kiegészítő energia, un. csúcsfogyasztás kiszabályzó rendszer 183 kWh li-ion akkumulátor teleppel és vezéréléssel kerül kiépítésre. A teljes berendezés 3 részből áll:1. Socomec SUNSYS PCS 100kVA bidirectional inverterből valamint,2. LG Li-ion 183 kWh-os akkumulátor telepből, 3. Socomec On Grid Control Module-ból, mely a vezérlést biztosítja. A gyártási kapacitásunk napi 400-450 db laminált termékről, 750-800 db laminált termékre növekedne. Továbbá a projekt keretén belül 1db Phenom L 3D nyomtató is beszerzésre kerül, ugyanis gyártásunk fejlesztése során rengeteg, új innovatív ötlet megvalósításának, kipróbálásának határt szab az azokhoz szükséges alkatrészek, szerszámok magas megmunkálási költsége. Sok esetben a 3D nyomtatással készült alkatrészek ezeknek a teszt funkcióknak, esetenként végleges felhasználásra is megfelelnek. A műgyantás 3D nyomtatók gyors és precíz megmunkálási sebességének köszönhetően karbantartási felhasználásban is a gépállási és a javítási idők jelentősen csökkenthetőek. A 3D nyomtatás, mint rapid prototyping technológia bevezetésével, fejlesztési munkánk gyorsítható. A projekt keretében beszerzett eszközök növelik a jelenlegi BIPV technológiájú napelemes tetőcserépbe gyártott napelemes panelek gyártási hatékonyságát, ezáltal versenyképességünk is növekszik.

Célunk a folyamatos és problémamentes termelést szolgáló technológiai beszerzése. A kereslet kielégítéséhez elengedhetetlen a gyártósor hatékonyságának növelése (jelenlegi 13.000 termék/hónap). A fejlesztéssel olyan egyedi gyártási technológiára lesz lehetőség, aminek során költséghatékonyabban és dinamikusabb módon lehet az európai piacon felmerülő egyedi igényeket kielégíteni, a megújuló energiafelhasználásban rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázó napelemgyártást meghonosítani. A beruházás megvalósításával párhuzamosan a gyártói kapacitás közel duplájára emelkedhet, ezáltal nagyobb raktározási területre lesz szükségünk. Emiatt szükséges, hogy a jelenleg rendelkezésre álló 1200nm raktárkapacitásunkat legalább további 600nm raktárkapacitással tudjuk bővíteni. Az új raktár birtokbavételének feltétele annak korszerűsítése, hiszen jelenlegi korszerűtlen állapota nem teszi lehetővé, hogy a késztermékeket vagy az érzékeny alapanyagokat itt tároljuk. Ez nem alapterület-beli nm bővülést fog eredményezni, hanem maga a raktárunk kapacitásának növekedését.

További információ kérhető:

CoreComm SI Kft. | +3688560378

Alkalmazko-
dást segítő fejlesztések

A Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Pályázat neve: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását
segítő fejlesztések támogatása a CoreComm SI Kft-nél
Konstrukció száma: GINOP-1.2.8-20
Pályázat azonosítója: GINOP-1.2.8-20-2020-02462
A projekt kezdete: 2020.12.01.
A projekt befejezése: 2021.09.20
Projekt összköltsége: 77 593 000 Ft Támogatás összege: 54 315 100 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt során a termelékenység növelése, a technológia megújulása, valamint az alacsony hozzáadott értékű munkafázisok csökkentése érdekében magas szintű, a jelen kor és a gyártási technológia által megkövetelt kritériumoknak teljes mértékben megfelelő gépesítés, automatizálás valósul meg kooperatív robotokból álló munkaállomások beszerzésével és gyártásba állításával. A robotkarok által felszabadított, korában alacsonyabb hozzáadott értékű munkát végző fizikai dolgozók továbbképzésével, átcsoportosításával olyan magasan kvalifikált, regionális szinten is ritka napelemgyártási tudással és tapasztalattal rendelkező munkavállalókat tudunk tovább foglalkoztatni, akik így már magas hozzáadott értékű munkát ellátva tovább növelhetik alkalmazkodásunkat a modern üzleti és termelési kihívásokhoz. A munkahely megtartáson túlmutatóan jelentős tudásbővítést is racionalizálhatunk, melyet a beszerzendő IT eszközök és a kialakítandó, szellemi munkavégzésre alkalmas irodahelyiségek is kiemelten támogatnak.

A projekt összhangban a CoreComm SI Kft. által korábban megvalósított és megvalósítás alatt álló projektjeivel hozzájárul a stratégiai céljainak megvalósításához, mely során magasabb minőségben, magasabb számban lesz képes diverzifikálni a gyártási tevékenységét, ezzel elérve, hogy továbbra is az Ország és a régió meghatározó piaci szereplője legyen.

További információ kérhető:

CoreComm SI Kft. | +3688560378

Kapacitás kialakítás

FEJLETT NAPELEMGYÁRTÁSI KAPACITÁS KIALAKÍTÁSA

Pályázat neve: Fejlett napelemgyártási kapacitás kialakítása
Pályázat azonosítója: GINOP-1.2.1-15-2015-00806
Támogatás összege: 245 317 491 Ft
Támogatás intenzitása: 50 %.

Társaságunk, a CoreComm SI Kft. energetikai tevékenységét fejlesztve és bővítve a megújuló energia, azon belül is a szolár rendszerek terén komplex és kulcsrakész szolgáltatásokat fog nyújtani a 2016-os évben megvalósuló veszprémi napelem gyár. A Széchenyi 2020 program keretén belül, 245,32 millió forintos európai uniós támogatással létrejövő napelem gyár komplett, személyre szabott szolgáltatást biztosít majd partnereinek.
A gyártó üzem, nem csupán Magyarországon, de világviszonylatban is újszerű, megnövekedett hatékonyságú napelem modulok előállítását fogja végezni a hazai és európai felvevő piac számára, termék kínálata széles vásárlói rétegek, egyénre szabott igényeit szolgálja ki, magánszemélyektől a nagyipari beruházásokig.
A projekt fő eleme a napelem gyár gépegységeinek beszerzése. A beruházás során egy 3-20 MW éves kapacitású, félautomata napelem gyártó üzem kerül kiépítésre. A gyártósor a minőségi termék előállításához mérten automatizált, fő szempont, hogy kizárólag első osztályú és garantáltan magas minőségű termékeket állítsunk elő, és az egyedi rendelési igényekhez igazodva, rugalmas gyártási lehetőséget biztosítsunk. A saját gyártású napelem modulok révén kompletten fogjuk tudni szállítani az energiatermelő és ellátó rendszereket, illetve a modulok villamos sínezésének, keretezésének, méretezésének kialakítása eleve az adott projekt rendszer igényéhez igazodva kerül legyártásra. Az üzem fő termékkínálatát a polikristályos, változatos teljesítmény spektrumú napelem modulok adják.
A barnamezős területen megvalósuló beruházás részeként sor kerül a gyártó üzemnek helyet adó épület infrastrukturális és műszaki fejlesztésére. Az ingatlan korszerű és megújuló energetikai megoldásai biztosítják, hogy az ingatlan hasznosítása a villamos és hőenergia költségek minimalizálásával történjék meg.
Jelen beruházásunk esetében a tervezett gyártó tevékenységünk termékpalettája egyértelműen a megújuló energetika hazai és Európai Uniós intézkedési tervekkel is összhangban lévő, minél szélesebb körű megismertetését és elterjesztését célozza. A napelem energiát hasznosító rendszerek alkalmazásával, egy állandóan és ingyenesen rendelkezésre álló energiaforrás kiaknázásának lehetőségére és szükségességére is fel kívánjuk hívni a figyelmet.
Összegezve úgy gondoljuk, projektünk versenyképességi, energiahatékonysági, innovatív, társadalompolitikai szempontok tekintetében is sokrétűen illeszkedik és hozzájárul a hazai és Európai Uniós célkitűzésekhez.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft.
Elérhetőség: +36 88/560-378

Technológia korszerűsítése

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Adós neve: CoreComm SI Kft.
Hitelprogram azonosítója: GINOP-8.3.5-18/B
Kölcsönnyújtó: MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

A támogatás tartalmának bemutatása:
A Hitelprogram keretében Forgóeszköz finanszírozás, készletbeszerzés.

Hitel összege: 270 000 000 Ft

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378

Sajtóközlemény

Pályázat neve: "Energetikai és villamosipari innováció a CoreComm SI és a(z) NRG Kft-knél" című K+F+I projekt indítása
Corecomm SI Kft.
2020.01.28

A CoreComm SI Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a(z) NRG Services Kft. sikerrel pályázott a 2018-1.1.2-KFI-2018-00193 azonosító számú, „Energetikai és villamosipari innováció a CoreComm SI és a(z) NRG Kft-knél” című kutatás-fejlesztési projekt megvalósítására. A projekt 550.588.420 Ft összköltségéből az CoreComm SI Kft. 255.233.590 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek támogatási intenzitása 64,18%. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a ’Kis-, közép-, és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása’ pályázati program finanszírozásában valósul meg. A projekt fizikai megvalósítása 2019.01.01-én vette kezdetét, fizikai befejezésére 2020.12.31-én kerül sor. A tervezett, 2 éves kutatás-fejlesztési projektben a CoreComm SI Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. az NRG Services Kft.-vel együttműködve Greenverter prototípusok megépítését, élesztését, tesztelését és tesztadatok kiértékelését végzi, ezen feladatok eredményeként pedig előáll egy visszacsatolás a fejlesztéssel és gyártással kapcsolatban. A mérföldkő első évében (2019.01.01-2019.12.31) tervezett mérések és azok jegyzőkönyvei alapján a prototípusokon különböző teszteket végeztünk, melyek alapján láthattuk, milyen változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a prototípusok minden körülmények között megfelelően működjenek. Olyan módosításokat eszközöltünk a prototípusokon, hogy lehetségessé vált azokat könnyebben és költséghatékonyabban legyártani. A mérföldkő második éve (2020.01.01-2020.12.31.) a kutatás-fejlesztési időszakot zárja le. Ennek során a CoreComm SI Kft.-vel együttműködve az első Greenverter prototípusok megépítési folyamatának visszajelzései alapján is módosításokat kívánunk eszközölni a prototípusokon, hogy azokat szintén könnyebben és költséghatékonyabban gyárthassuk. A tesztelési fázison mindenben megfelelt GREENVERTER termékcsaládnak ezután kezdődhet meg a 0. szériás gyártásra való előkészítése. A projekt utolsó feladataként végeznénk el a 0. szériás termékek (tesztelt prototípus) gyártásával a teljes termékcsaládra vonatkozóan. A fejlesztés végeztével előáll egy olyan bevizsgált és engedélyeztetett termékcsalád, amelyet a magyarországi és külföldi villamosenergia-ipar számos cége tesztelhet valós ipari körülmények között. A tesztek eredményeként összehasonlítható lesz a GREENVERTER más piacon kapható inverterekkel és mérésekkel is alátámasztható lesz az alkalmazásának hasznossága.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378

CoreComm SI Gyártásfejlesztés

Pályázat neve: "Különböző építőanyagokba integrálható, innovatív kialakítású napelem panelek gyártásfejlesztése, magas fokon automatizált, adaptív gyártási technológia kialakításával” című K+F+I projekt indítása
Kedvezményezett: Corecomm SI Kft., Alap Európa Kft., Pannon Egyetem
Konstrukció száma: 2019-1.1.1-PIACI-KFI
Pályázat azonosítója: 22019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00323
A projekt kezdete: 2020.04.01.
A projekt várható befejezése: 2023.12.31.
A projekt összköltsége: 1 226 597 260 Ft
Támogatás összege: 702 256 631 Ft
Támogató: Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

A projekt leírása
A projekt megvalósítása konzorciumban történik, mely elősegíti a fejlesztés sikeres végrehajtását mind elméleti, mind gyakorlati oldalról. A konzorcium tagjaként a Pannon Egyetem biztosítja a fejlesztéshez szükséges elméleti, lexikális tudást. Ehhez az elméleti tudáshoz társul a két közreműködő jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező vállalat, melyek közül a CoreComm SI Kft. sok éves know-howval rendelkezik a napelemes termékek gyártását és piacát tekintve, míg az Alap Európa Kft. jelentős tapasztalatokat halmozott fel a minőségbiztosítás, minőség-ellenőrzés és méréstechnika területein. A projekt során egy univerzális, adaptív, egyedi gyártás és hozzá kapcsolódó termék koncepció kifejlesztése a cél. Ez a technológia és az általa biztosított megnövelt gyártási kapacitás (az eddigi havi 30.000 termék helyett havi közel 50.000 termék) könnyedén igényre szabható bármilyen egyedi napelemes rendszer, panel esetén. A végtermék, mint egyedi napelemes termék közvetlen módon hasznosítja a napenergiában, mint megújuló erőforrásban rejlő lehetőségeket, ezáltal elősegítve háztartási és ipari szinten a tisztább és fentarthatóbb energia előállítását. A fejlesztés végtermékei egyrészt egy uniformizált, adaptív, magas fokon automatizált gyártási technológia, másrészt olyan egyedi méretű, kialakítású, teljesítményű napelem panelek, melyek energiatermelő felületként alkalmasak építőanyagba integráltan tető (napelemes tetőcserép), homlokzati (napelemes homlokzat, árnyékoló) és járó (napelemes térkő, padozat) felületek burkolására.

További információ kérhető:

CoreComm SI Kft. | +3688560378

Épület-
energetikai fejlesztés

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉS A "CORECOMM SI" KFT. -NÉL.

Pályázat neve: Épületenergetikai fejlesztés a "CoreComm SI" Kft. -nél.
Kedvezményezett neve: Corecomm SI Kft.
Konstrukció száma: VEKOP-5.1.1-5
Pályázat azonosítója: VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2019-00133
A projekt kezdete: 2019.07.25.
A projekt befejezése: 2020.08.24.
Támogatás összege: 6 292 219 Ft
Támogatás mértéke: 42,39%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt tartalmának bemutatása:
A fejlesztés célja a ’’CoreComm SI” Kft. – fejlesztendő épület energiahatékonyságának javítása volt, továbbá a beruházás növeli a környezettudatos gazdasági versenyképességet. A pályázat megvalósulásával a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyisége csökkent, illetve a cég rezsiköltségeinek enyhítése megvalósult. A pályázat keretében 1 db épület korszerűsítése valósult meg a cég fióktelepén. A kiinduló állapotban az épület energiaosztályt tekintve EE, azaz átlagosnál jobb. Az megvalósult korszerűsítési munkálatok a napelemes rendszer kiépítése, a nyílászárók cseréje, hőszigetelés, továbbá hőszivattyú beépítése. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében a rendszerbe beépítésre kerül egy 12 kW-os levegő-víz hőszivattyú. A hőszivattyú a fűtési szezon jelentős részében önállóan képes lesz megtermelni a szükséges meleg vizet és a hőszivattyú által elfogyasztott energia pedig napelemmel megtermelhető. A napelemes rendszer 18 db 275 kW teljesítményű napelemet, és 1 db Fronius Symo 5.0-3-M típusú invertert tartalmaz. A külső falakon 16 cm homlokzati hőszigetelő rendszer került elhelyezésre, továbbá műanyag nyílászáró szerkezetek kerültek beépítésre 3 rétegű hőszigetelt üvegezéssel. A fejlesztések megvalósulása után az épület energetikai osztályt tekintve AA+ besorolású lett, azaz kiemelkedően nagy energiahatékonyságú.

További információ kérhető:

CoreComm SI Kft. | +3688560378

Greenverter

A REVOLUTIONARY POWER CONVERTER TECHNOLOGY TO REDUCE ENVIRONMENTAL AND ECONOMIC LOSSES DUE TO ELECTRO POLLUTION

Project title: GREENVERTER A REVOLUTIONARY POWER CONVERTER TECHNOLOGY TO REDUCE ENVIRONMENTAL AND ECONOMIC LOSSES DUE TO ELECTRO POLLUTION
Funding scheme: H2020-EIC-SMEInst-2018-2020-1
Project number: 875715
Grant: 50.000 €
Funding rate: 70%
Project duration: 1 August 2019 - 31 January 2020

Project summary:
Our innovation is constituted by a family of smart inverters (Greenverters) with power ratings of 5, 10, 20 and 50kW that can convert electrical energy from various sources (e.g. solar, wind) to the power grid while improving the power quality. The innovative control structure can realise distributed generation of power from small, domestic renewable energy sources. Our cutting edge controller is capable of optimizing the working point of energy production, maintaining the optimal energy balance, implementing active power factor correction and lowering the extant harmonic distortion in power lines. In addition, it compensates the asymmetry as well as improves the power factor. This increases the lifetime of supplied electrical equipment and devices, reduces the damages, reduces the load oftransformers, decreases the losses of energy transfer and enhances the overall efficiency. In addition, Greenverter also helps to significantly reduce extra penalties (typically between 25-50% of electricity bill) imposed by network operators to companies because of the poor power quality consumption (demand charge, penalty on low power factor). Greenverter’s energy optimization also reduces the harmful electromagnetic emissions and thus has a positive impact on the environment. In the Phase 1 project, we completed a feasibility study between the 1st August 2019 and 31st January 2020. The analyses used available information on current and forecasted data relating to the market and financial environments, technical specifications and standards, legal background, as well as data collected from our customers and key partners.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 875715

Elite Program

NEMZETKÖZI KÉPZÉSI PROGRAM (ELITE PROGRAM)

Pályázat neve: CoreComm SI Kft ELITE program 2019. április
Konstrukció száma: GINOP-1.1.7-17
Pályázat azonosítója: GINOP-BÉT-1-2019-12
A projekt várható befejezése: 2021.05.31.
Támogatás összege: 6 500 000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt elszámolható költsége: 6 500 000 Ft
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium
Támogató: Budapesti Értéktőzsde Zrt.

 

A projekt leírása
A hazánkban működő kis- és közepes méretű vállalkozások (KKV-k) meghatározó szerepet játszanak a magyar gazdaság teljesítménye, versenyképessége és a munkaerő foglalkoztatása szempontjából. A gazdaságban betöltött hangsúlyos szerepük miatt a KKV-k finanszírozása, illetve pénzügyi és vállalatfinanszírozási ismereteik bővítése nemzetgazdasági érdek. A hazai vállalatszerkezetből hiányoznak azok a vállalatok, amelyek szemléletmódjukban közelebb kerültek a nagyvállalati státuszhoz, így például független menedzsmenttel, stabil működéssel, belső szabályokkal és normákkal, és érett szervezeti struktúrával rendelkeznek. A hazai vállalkozói szemlélet átalakítása vállalkozói szemléletváltozást elősegítő képzési és fejlesztési programokkal lehetséges. A szemléletváltás mellett a képzés akár további forrás bevonását eredményezheti a vállalatok tőzsdei jelenlétével. A vállalatok külső finanszírozásra történő felkészítése speciális tudást és speciális képzést igényel, melynek első lépése a tőzsdére lépést megelőző mentor program, ami többéves, számos modult magába foglaló képzésen alapul és a képzési tevékenység mellett megteremti a lehetőséget arra is, hogy a részt vevők kapcsolatot építsenek ki iparági szakértőkkel, tanácsadókkal, befektetőkkel, és hozzájuk hasonló más vállalatokkal, ezzel segítve a további fejlődést és külső finanszírozást is. Az ELITE olyan vállalatvezetési és finanszírozási ismereteket, illetve network-öt nyújt, amely nemzetközileg is versenyképessé teszi a résztvevő vállalkozásokat, és megnyitja az utat a tőzsdei, valamint egyéb külső finanszírozási formák felé. A program nem szigorúan a tőzsdére lépésben segít, hanem szemléletformálást biztosít, felkészíti a tovább fejlődésre a résztvevőket, megismerteti a fejlődésük szempontjából fontos gazdasági szereplőkkel, ezzel komplex módon segít abban, hogy a tervezett külső finanszírozást hatékonyan és eredményesen tudják felhasználni.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Képzés támogatás

CORECOMM SI KFT. MUNKAVÁLLALÓINAK KÉPZÉSI TÁMOGATÁSA

Pályázat neve: CoreComm SI Kft. munkavállalóinak képzési támogatása
Konstrukció száma: GINOP-6.1.6-17
Pályázat azonosítója: GINOP-6.1.6-17-2018-00915
A projekt várható befejezése: 2020.02.18
Támogatás összege: 10 826 290 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt leírása
A cég személyi állománya szakmailag jól felkészült, lelkiismeretes, fiatalos, de egyúttal tapasztalt is, amely szakmai képzéseken vesz részt. A Kft. teljes statisztikai létszáma 38 fő, melyből 19 fő kerül képzésbe bevonásra. A projektbe bevont munkavállalók informatikai képzettsége mindenki esetében meghaladja az IKER 1. és IKER 2. képzettségi szintet, így ez jó alapot biztosít a táblázatkezelési képzés sikeres megvalósítására. A képzésbe összesen 19 munkavállaló kerül bevonásra, melyből 2 fő hátrányos helyzetű. Arányuk az összes munkavállalóhoz képest 7%. Célunk, hogy az egyéni igényeket figyelembe véve a szakmai kompetenciát fejlesszük, és ez által növeljük cégünk versenyképességét. Külső munkavállalók bevonása nem valósult meg. A szakmai képzéseken túl a projekt keretében ezúttal az alkalmazottak úgynevezett „soft skilljei” kerültek fejlesztésre. A projekt keretében kommunikációs, IPAR 4.0, illetve táblázatkezelési tréning zajlott le. A CoreComm SI Kft. vezetőségének célja a kreatív együttműködői kultúra kialakítása. Olyan munkahelyet akarunk megteremteni, melynek a vállalati kultúrájához hozzátartozik, hogy foglalkozzunk a munkavállalóinkkal, segítsük őket a munkavégzés során felmerülő helyzetek minél hatékonyabb kezelésében, melynek egyik eszköze az alábbi képzések sikeres kivitelezése: Kommunikációs tréning: 13 fő; Táblázatkezelés képzés: 6fő; IPAR 4.0 alapképzés: 6 fő részvételével.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Greenverter Projekt

Pályázat neve: Energetikai és villamosipari innováció a CoreComm SI és az NRG Services Kft-knél
Kedvezményezett: Corecomm SI Kft.
Konstrukció száma: 2018-1.1.2-KFI
Pályázat azonosítója: 2018-1.1.2-KFI-2018-00193
A projekt kezdete: 2019.01.01.
A projekt várható befejezése: 2020.12.31.
Fenntartási időszak vége: 2023.12.31.
A projekt összköltsége: 550 588 420 Ft
Támogatás összege: 355 038 278 Ft
Támogató: Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

A projekt leírása
Az energiahatékonyság növelése, az intelligens energiatermelés, -tárolás és -gazdálkodás fejlesztése, az éghajlatváltozással összefüggő megelőzés és alkalmazkodás terén tevékenykedő hazai iparági szakemberek, kutatók és fejlesztők egy speciális projekttéma közös kidolgozására vállalkoztak.
A koncepció arra a műszaki problémára fókuszál, hogy a hálózat szennyezése nagymértékben rontja a villamosenergia hálózat minőségét, a torzított hálózat pedig nem megfelelő áramellátást okozhat. Ezen hatások kiküszöbölésére kínál megoldást a GREENVERTER.
Az energetikai és villamosipari innováció célja szerint növeli az energiahatékonyságot, hozzájárul a fenntartható termeléshez és fogyasztáshoz azáltal, hogy csökkenti a felharmonikus szennyezés következtében jelentkező károkat (pl. eszközök élettartamának csökkenése, meghibásodások, energiaátvitel-veszteség, hatásfok-csökkenés, transzformátorok túlterhelése stb.).
Több éves előkészület alapján a projekt megvalósítása 2018-ban jelentős impulzust kapott azzal, hogy neves külső szakemberek az innovációs elképzelést támogatásra érdemesnek minősítették. A K+F+I koncepció az Európai Bizottság Seal of Excellence minősítését is elnyerte.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Informatikai fejlesztés

Pályázat neve: Informatikai fejlesztés a CoreComm SI Kft. energetikai üzletágánál
Kedvezményezettek: Corecomm SI Kft.
Konstrukció száma: GINOP-3.2.2-8
Pályázat azonosítója: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00443
A projekt kezdete: 2018.04.20.
A projekt várható befejezése: 2019.01.31.
Támogatás összege: 5 455 360 Ft
Támogatás mértéke: 40%
A projekt elszámolható költsége: 13 638 400 Ft
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A projekt leírása
A CoreComm SI Kft. sikerrel pályázott a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00443 kódszámú „Informatikai fejlesztés a CoreComm SI Kft. energetikai üzletágánál” című projekt támogatására. A 13.638.400 Ft-os összköltségű, ebből 5.455.360 Ft vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, a Nemzetgazdasági/Pénzügy Minisztérium támogatásával valósul meg.
A CoreComm SI Kft. energetikai üzletága (mint alapító üzletág) igényli a mai napon a legtöbb és legpontosabb adminisztrációt. Az üzletág jellegéből adódóan a két fő munkaterület a projekt alapú telepítés, majd az eseti vagy átalánydíjas javítás, karbantartás. A szakmai csapat belső működését és együttműködését a cég adminisztratív rendszerével (pénzügy, kontrolling) jelenleg két szigetrendszerrel és kiegészítő Excel táblákkal támogatják, sok manuális munkára van szükség az adatok átadásához, projekt fedezetek és egyéb statisztikák kinyeréséhez. A fenti problémákat fogjuk feloldani a projekt megvalósításával.
A CoreComm SI Kft. meglévő informatikai rendszere alapjaiban átalakul a projekt során. A Silver Frog Kft. bevezetendő Hibrid szoftvere egy on-premise, vagyis helyben telepített, moduláris ügyviteli és cégirányítási rendszer. A termék felhő alapú és integrált, azaz egyetlen rendszeren belül használható a vállalkozások tevékenysége során kezelt összes információ és funkció.
A szoftver bevezetése során a kiszolgálandó folyamatokat, nyilvántartásokat, kimutatásokat a szállítóval a belső kulcsemberekkel való konzultáció során alakítjuk ki. A már kialakított rendszerből egy teszt példányon kerül sor az oktatásokra, hogy a felhasználók begyakorolhassák a rendszer használatát éles bizonylatok vagy valós raktármozgás létrehozása nélkül. Az oktatás lezárásával és a rendszer átadásával pedig élesedik a rendszer, a bevezetés után ebből kerülnek kiállításra a bizonylatok, innen kerülnek feldolgozásra munkalapok, illetve itt lesznek elérhetők a vezetői- és döntéstámogató információk. A fejlesztés célja az energetikai üzletág szigetrendszereinek felszámolása, gyorsítva és integrálva a folyamatokat, és támogatva a vezetői döntéseket.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Úszóház projekt

Pályázat neve: Innovatív, beton alapanyagú úszómű létrehozásának kutatása és modul rendszerű felépítmény fejlesztése
Kedvezményezettek: Marinus Homes Kft.; Corecomm SI Kft.
Konstrukció száma: GINOP-2.1.1-15
Pályázat azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2016-00564
A projekt időtartama (tervezett): 2017.05.15-2019.05.14.
Támogatás összege: 961 385 064 Ft
A projekt elszámolható költsége: 1 504 458 510 Ft
Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztériu

A projekt tárgya
Vékonyfalú habkitöltéses, nyomóterhelésre méretezett beton modulponton kialakítása úszó dereglyeházak számára, melyek a gépnélküli kishajók üzemi terheléseinek és üzemeltetési feltételeinek megfelelő kialakításúak.

A projekt bemutatása
Az úszóház ugyan az elmúlt egy évtizedben került a figyelem középpontjába, pedig már évszázadok óta jellemző lakhatási módja a vízparti népeknek. Akár a nyugati, akár a keleti kultúrtörténetre tekintünk vissza, találkozhatunk úszóházakkal, de az utóbbi években a kategória továbblépett és mint egy új, népszerű szolgáltatásként, iparágként született újjá.

Funkcióiban a korábbi lakhatási és vízparti rekreáción túlmutató vonások jelentek meg:
• életstílus követése
• új, akár luxus kivitelű szolgáltatás
• energetikai, környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele
• építészetileg számos kibontakozási lehetőséget nyújt
• folyamatosan megújuló, innovatív technológiák
• természetbe simulás
• rugalmas alkalmazkodás éghajlatváltozásra, árvizekre

A projekt célja
Olyan egyszerűen gyártható, karbantartást alig igénylő, megfelelő felhajtóerőt biztosító beton elemek (pontontestek) kifejlesztése, amelyek többféle formában és nagyságban csatolhatók egymáshoz. Ennek köszönhetően csökkennek az építési és karbantartási költségek és így lehetőség nyílik a célcsoportok szélesítésére. További innovációt jelent, hogy a felépítmény modul rendszerű lesz, azaz számos formában és elrendezésben lesz kombinálható.
A projekt fő célkitűzése továbbá, hogy a betonpontonoknál eddig behatóan nem vizsgált sarok-kötések igénybevételét, teherbírását és időállóságát vizsgálja, továbbá az egyes elemek megfogását az emelések biztonságossá tételét elemezve. A projekt eredménye A szakmai- műszaki eredményeket 1 db modell és 10 db prototípus kifejlesztése, megépítése és tesztelései során érjük el. A prototípus közúton szállítható, beton alapanyagú úszótestekből modul rendszerben összeállított ponton (gép nélküli kishajó), rajta épület jellegű, modul rendszerű felépítménnyel.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Piacra jutás

NEMZETKÖZI PIACRA JUTÁS PROJEKT

Pályázat neve: Nemzetközi piacra jutás
Kedvezményezett: „CORECOMM SI” Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Pályázat azonosítója: GINOP-1.3.1-15-2015-00302
A projekt kezdete: 2015.11.06.
A projekt várható befejezése: 2017.12.31.
Támogatás összege: 19 930 000 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt elszámolható költsége: 39 864 000 Ft
Irányító hatóság: Nemzetgazdasági Minisztérium
Közreműködő szervezet: Nemzetgazdasági Minisztérium

A projekt leírása
A CORECOMM SI Kft. néhány évvel ezelőtt a több országból érkező megkeresésre reagálva profilját kibővítette és a vállalat hamvasztókemence gyártással megjelent a kegyeleti piacon is. Mivel erős potenciált fedeztek fel a szektorban, ezért a tevékenység kiépítése mellett döntött, jelenlegi piaci részesedése a magyar piacon 10%. A termék teljesen új profillal jött létre Krematech márkanévvel.
Jelen projekt keretében a cég ezt a piaci részesedést kívánja növelni nem csak belföldi, hanem nemzetközi szinten is, külföldi piacokon való jelenléttel. További cél az árbevétel, ezen belül is az export árbevétel növelése, létszám fenntartása és hosszú távon növelése.
A CORECOMM SI céljainak eléréséhez, új üzleti kapcsolatok kialakítására elengedhetetlen eszköz a nemzetközi szakmai kiállításokon való megjelenés. A termék, a hamvasztó kemence jellegéből fakadóan a zajos kiállítások, forgatagok ellensúlyozására fontos, hogy a vállalat olyan saját standdal készüljön, megy tükrözi egyrészt a nyugodt hozzáállást, másrészt profizmust sugároz a főként állami szférából és magántemetkezési vállalatokból álló ügyfelek felé. Éppen ezért az első lépés a saját stand legyártása, amely könnyen szállítható és bármely kiállításon könnyen összeszerelhető. Mivel a stand hosszú távra készül, ezért fontos, hogy az installáció reklámfelületei egyszerűen cserélhetőek legyenek.
A stand legyártásán kívül a pályázat kereteiben valósul meg a kiállításokon való részvétel, a stand szállítása, valamint piackutatás és marketing stratégia, illetve image film elkészítése.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378
Elérhetőség: info@corecommsi.hu

Kapacitás bővítés

FEJLETT NAPELEMGYÁRTÁSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE

Pályázat neve: Fejlett napelemgyártási kapacitás bővítése
Konstrukció száma: GINOP-1.2.1-16
Pályázat azonosítója: GINOP-1.2.1-16-2017-00793
A projekt befejezése: 2020.05.29.
Projekt összköltsége: 490 404 750 Ft
Támogatás összege: 245 202 375 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

A beruházás során a CoreComm SI Kft. Veszprém, 8711/1 helyrajzi számú telephelyén található 20MW/év kapacitású, félautomata napelem gyártó üzeme került kibővítésre 20MW/év kapacitással, mely során a gyártói kapacitás megduplázódik. A napelem gyár új típusú, megnövelt hatásfokú napelem modulok előállítását végzi majd, ezáltal magasabb feldolgozottsági szintű termékek jönnek létre. A fejlesztés során a gyártó létesítmény egyik szárnyának korszerűsítése valósult meg, mely teret ad egy,a jelen kor elvárásainak maximálisan megfelelő, korszerű, nagy hatékonysági fokkal működő félautomata gyártósornak, valamint a tevékenység végzéséhez szükséges informatikai eszközöknek, amelyeket szintén a pályázat keretében szereztünk be. A fentieken túlmenően a megnövekedett számú munkavállalók hatékony munkavégzését segíti a szintén a fejlesztés részét képező, gyártó üzemre szabott, a termelésből objektív módon gyűjtött adatok elemzésén és feldolgozásán alapuló, fejlett automatizáltságú intelligens hibrid ipar 4.0 gyártástámogató rendszer, valamint a teljes informatikai rendszer megfelelő működése érdekében elvégzett IT szolgáltatás.
Előzetes felméréseink alapján, és az energiaipari előrejelzések szerint, a napelem modulok iránti hosszú távú, folyamatos kereslet nem csupán biztosnak mondható, de fokozott keresletnövekedés is várható, így a beruházásunk révén létrejövő gyár termékei stabil felvevőpiacra számíthatnak. A fejlesztés eredményeként megújuló energia előállítására szolgáló végtermékek (napelem) gyártásához kapcsolódó beruházás valósul meg, mely során új munkahelyeket is teremtünk.
A projekt keretében bővülő napelemgyár fontos és kiváló beszállítói hátteret szolgáltat a hazai és uniós megújuló energetikai piacon tevékenykedő vállalkozások számára, illetve az egyre inkább teret nyerő, ez irányú, intézményi és lakossági fejlesztések megvalósításának termékeit biztosítja. A hazai és európai uniós fejlesztési célkitűzések sarkalatos pontja, a megújuló energetikai alkalmazások minél szélesebb körű elterjedése, és a környezettudatos gondolkodás erősítése közvetett módon a fejlesztés ezt a célt és eredményt is szolgálja. A CoreComm SI Kft. stratégiai céljai között szerepel a további dinamikus növekedés megalapozása a gazdálkodás volumenének növelése révén.

További információ kérhető:
CoreComm SI Kft. | +3688560378

Telephely-
fejlesztés

A "KORSZERŰ TELEPHELYFEJLESZTÉS A "CORECOMM SI" KFT-NÉL" CÍMŰ PROJEKT

Projekt neve: „Korszerű telephelyfejlesztés a "CoreComm SI" Kft-nél” (KDOP-1.1.1/C-11-2011-0064)

Folyamatosan fejlődő cégünk minden évben stabil bevétel növekedést mutat, melyhez hozzájárul a jelenleg 27 fő alkalmazott, melyből 6 fő női munkavállaló. Jelenlegi tevékenységeink úgy, mint az energetikai-, légkondicionáló-, acélkereskedelem-, solar üzletágak fejlődése, valamint a folyamatos előrehaladás eredményeként új, korszerű telephelyre volt szükségünk, ahol üzletágaink működése, valamint a szorosan hozzájuk kapcsolódó tevékenységek egy helyen, maximális hatékonysággal képesek együttműködni. Ennek eredményeként jött létre egy új, 930 m2 alapterületű, földszintes ipari csarnoképület. A csarnok funkcióját tekintve magába foglal egy szociális blokkot, mely irodákat, tárgyalót, bemutatótermet, irattárat, teakonyhát, tárolókat, vizesblokkokat és öltözőt tartalmaz, valamint egy csarnokrészt, amely raktárakat és szerelőcsarnokokat tartalmaz. Az épület korszerű VRV technológiájú fűtés/hűtés rendszerrel rendelkezik, hőszigetelt téglafalakkal, műanyag nyílászárókkal, valamint a lapos tetőn elhelyezett 15kW teljesítményű napelemes rendszerrel, melyek teljes egészében biztosítják az épület korszerűségét, valamint energetikai egyensúlyát. A projekt keretében új eszközök kerültek beszerzésre (mérőműszerek, szerszámok, IT eszközök), melyek a munkavállalók mindennapi tevékenységeit teljes körűen kiszolgálják.

Kedvezményezett: CoreComm SI Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 8200 Veszprém, Kistó utca 21.

Közreműködő szervezet: Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 1. III.emelet)

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség »

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft