Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Jövőbe mutató fejlesztésen dolgozunk

2020. 06. 02.

A CoreComm SI-nál nem csak napelemek gyártása, hanem a kutatás és fejlesztés is hangsúlyos szerepet kap.

Szeretnénk közelebbről bemutatni a tavaly indult Greenverter projektet, mely az energiahatékonyság növelését és az intelligens energiatárolást, - gazdálkodás fejlesztését tűzte ki célul, s nemzetközi szinten is újdonságnak számít.

A projekt létjogosultságának megértéséhez először azt kell átlátni, hogy felhasználókként milyen szerepet játszunk az energiafelhasználásban.

Fontos tudni, hogy az otthon használt háztartási gépek, elektronikai berendezések szinte kivétel nélkül szennyező hatásúak a villamos hálózatok számára. Ez természetesen a hálózat kialakításából adódóan elkerülhetetlen, így a hiba nem a felhasználóknál van.

 A napközbeni használat, eszköztöltés során áramtöbblet keletkezik, mely visszakerül a rendszerbe, hogy aztán újra felhasználhatóvá váljon - viszont a visszatöltött áram minősége valamelyest romlik, gyakorlatilag folyamatosan szennyeződik, így hálózati problémákat okozhat, és sajnos rontja a berendezések élettartamát is. Az elhasznált berendezésekből, hulladék lesz, a rövidebb élettartam miatt pedig egyre több eszköz kerül a kukába...Ez manapság sajnos szinte természetesnek mondható, a Greenverter használatával azonban jelentősen csökkenthetőek lesznek a káros hatások. 
 

Mire lesz képes a Greenverter? 
 

  • Javítja az áram minőségét, tárolását és egyúttal ütemezi a hálózatba történő visszatöltését is.
  • Pozitív hatást gyakorol a környezetre, hiszen az energiaoptimizálással csökkenti az eszközök káros anyag kibocsátását.
  • Javítja az eszközök használati idejét, élettartamát, így közvetve csökkenti a hulladékok keletkezését.
  • Segíti az energiatárolást beépíthető akkumulátorok segítségével, melyek használatához egyáltalán nem szükséges szaktudás.
  • Az energiatárolás kapacitása folyamatosan bővíthető, mely hatékony költségtervezést és okos energiamenedzsmentet eredményez.

A Greenverter tehát tulajdonképpen nem más, mint egy egyedi paraméterekkel rendelkező "okos" inverter (áramátalakító), amely általában napelem vagy más megújuló technológia által termelt egyenáramot alakít át váltóárammá.
További erőssége, hogy a fogyasztók, szolgáltatók és energiakereskedők egyaránt élvezhetik a hatását - csupán a szempontok eltérőek. Ezáltal a fentebb bemutatott gyakorlati, műszaki előnyök mellett a megtérülés is sokkal rövidebb lesz a jelenleg használatban lévő inverterekkel szemben.

 A Greenverter nem csak "hagyományos" hálózatokhoz lesz használható, de a megújuló energiát használó rendszerek számára is megoldást jelent - segítségével gyakorlatilag egy saját energiatároló- és ellátórendszer építhető a háztartásokban, és akár ipari felhasználásban is.

Az innováció nemzetközi szinten is egyedülállónak számít, és az Európai Bizottság Seal of Excellence minősítését is elnyerte. Ez a díj kimondottan az innovatív, újító ötletek segítését célozza, így kiemelten büszkék vagyunk rá, hogy az európai döntéshozók érdeklődését is sikerült felkeltenünk.

A projekt megvalósítása az NRG Services Kft-vel szoros együttműködésben valósul meg, illetve a Pannon Egyetem is részt vesz a munkában. A fejlesztés a tervek szerint az idei év végén zárul, és reméljük, hogy sok-sok Greenverter kerülhet majd használatba, ezzel is segítve a bolygónk "zöldebbé" válását! 

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft