Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Bemutatkoznak új kollégáink: Sári Erzsébet, gazdasági vezető

2023. 10. 08.

Korábban beszámoltunk a CoreComm SI Napelemgyár szervezeti változásairól, melynek célja, egy olyan funkcionális csapat kialakítása, ahol munkatársaink tevékenységeinek spektruma szűkül, s hatékonyságuk pedig ezáltal jelentősen nő - amely egyúttal az adott tevékenységi körök magasabb szintű ellátását is jelenti. 
Ezen átalakításoknak köszönhetően napelemgyárunkban a saját területükön komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek végeznek olyan jelentőségteljes feladatokat, mint a pénzügy és gazdaság, minőségirányítás és munkavédelem, logisztika, termelésvezetés, karbantartás és mérnökségvezetés. 

Ezúttal új kollégáinkat, Sári Erzsébetet, a napelemgyár gazdasági vezetőjével beszélgettünk.

Augusztusban csatlakoztál a CoreComm SI - hez a napelemgyár gazdasági vezetőjeként. Előtte mivel foglalkoztál?

Hosszú ideig, összesen 25 évig dolgoztam a Howmet Aerospace nemesvámosi telephelyén, különféle gazdaságot érintő pozíciókban, az utolsó 6 évben kontrollerként.

A nemesvámosi induláskor az elsőként felvett kollégák között voltam, s az én feladatom volt a cég gazdasági és HR rendszereinek kialakítása. Például elsőként az ehhez szükséges legalapvetőbb feltételeket kellett megteremteni: beszerezni egy asztalt, számítógépet és egy gazdasági, illetve HR-es tevékenységek végzéshez programot… :)

Aztán az évek során folyamatosan fejlődött a cég, s egy multinacionális háttérrel rendelkező vállalat  részévé vált, ami azt jelentette, hogy az addig önállóan működő folyamatokat egy multi rendszerébe kellett transzformálni. Ez új, és érdekes szakmai kihívást jelentett, a  munkaköröm is változott, s lehetőségem volt új ismeretek szerzésére, módszerek megtanulására, s a  ‘multis’ szemléletmód kialakítására. 

Mondhatjuk, hogy te jelenleg ismerkedsz a CoreComm-nál betöltött munkaköröddel, hiszen augusztusban kezdtél, de hogy látod, mi jelenti majd a legnagyobb kihívást szakmailag? 

A gyárban elindult az integrált vállalati rendszer bevezetése (ERP - Enterprise Resource Planning), az ebbe való bekapcsolódás kihívás, s egyúttal óriási motiváció. Emellett a gazdasági folyamatok áttekintése, optimalizálása, dokumentálása és a kialakított, jól bevált gyakorlatok továbbvitele nagyon fontos lesz a jövőben. 
A Howmet-nél szerzett tapasztalatok ebben is, illetve a CoreComm-nál kitűzött további célok támogatásában, megvalósításában is segítséget jelentenek majd.

Az eddig eltelt idő alatt hogy érzed magad, milyenek az első benyomások?

Nagyon pozitívak, szuper a közösség, a kollégák szorosan kötődnek egymáshoz. Nekem is fontos, hogy ebbe a rendszerbe gyorsan és jól integrálódjak, együtt fejlődjünk.
Nagyon tetszik, hogy a cég tevékenysége jövőbe mutató, folyamatos halad előre - tényleg nagyon motiváló ez a közeg.

Emellett a szép, igényes munkakörnyezet is fontos, jó érzés ide minden nap belépni.

Végül egy utolsó kérdés, ha nem dolgozol, mivel töltöd legszívesebben az időd, mit tudhatunk rólad?

Szabadidőmben nagyon aktív vagyok (ahogy ez a CoreComm-nál gyakorlatialg mindenkire jellemző), s mivel a Balatonnál launk, kihasználjuk a lehetőségeket, férjemmel sokat biciklizünk, úszunk, kutyát sétáltatunk. Gyermekeim már felnőttek, közgazdász és jogász végzettségűek.

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft