Hírek

Hírek, újdonságok a technológia világából, nem utolsó sorban CoreComm SI mindennapjaiból...

Bemutatkoznak új kollégáink: Mizsei Edit, minőségügyi és EHS vezető

2023. 10. 10.

Korábban beszámoltunk a CoreComm SI Napelemgyár szervezeti változásairól, melynek célja, egy olyan funkcionális csapat kialakítása, ahol munkatársaink tevékenységeinek spektruma szűkül, s hatékonyságuk pedig ezáltal jelentősen nő - amely egyúttal az adott tevékenységi körök magasabb szintű ellátását is jelenti.
Ezen átalakításoknak köszönhetően napelemgyárunkban a saját területükön komoly tapasztalattal rendelkező szakemberek végeznek olyan jelentőségteljes feladatokat, mint a pénzügy és gazdaság, minőségirányítás és munkavédelem, logisztika, termelésvezetés, karbantartás és mérnökségvezetés.

Ezúttal Mizsei Editet, minőségügyi és EHS vezetőt kértük fel a bemutatkozásra. 

Hogyan alakult eddig a karriered, mivel foglalkoztál a CoreComm SI előtt? 

Első munkahelyem a Herendi Porcelánmanufaktúra volt, ahol végzettségemnek megfelelően először vegyészmérnökként, később laborvezetőként, s aztán EHS vezetőként dolgoztam. Eközben folyamatosan képeztem magam, környezetvédelmi, munkavédelmi szakmérnök, illetve tűzvédelmi eladói képesítést szereztem, valamint munkám során minőségirányítási rendszerekkel is foglalkoztam.

Utóbbi terület aztán a veszprémi Continental-nál az EHS, illetve termelési  riportok készítése mellett tartozott a feladataim közé. 
Aztán az évek során megszerzett tudást a nemesvámosi Howmet Köfém-nél (korábban Arconic) kamatoztathattam tovább, ahol elsősorban továbbra is EHS volt a fő irány, de lehetőségem adódott minőségirányítási területen is fejleszteni a tudásom. 

A CoreComm SI-hez márciusban csatlakoztál - az elmúlt fél évben mi jelentette a legnagyobb szakmai kihívást?

A minőségirányítási, illetve dokumentációs rendszer felállítása nagy feladat és kihívás volt -  örülök, hogy ez ma már jól működik. Március óta sokat fejlődtünk, sokkal kedvezőbb minőségi mutatók vannak, példaként az automata forrasztó berendezéseknél szignifikánsan tudtuk csökkenteni a selejtszázalékot. A laminátumoknál 5% százalék a jelenlegi selejtmennyiség, ezt is szeretnénk tovább csökkenteni.

Ha a gyártásnál maradunk, mik a célok, mit szeretnétek mindenképpen megvalósítani? 

Az egyik legfontosabb cél az ISO 9001 minőségirányítási/működési rendszerünk továbbfejlesztése. Ehhez nagyon komoly dokumentációs háttérrel kell rendelkeznünk, melyen folyamatosan dolgozunk, s természetesen szeretnénk egy teljes minőségirányítási csapatot is felállítani. Alapvető célunk a mindenkori selejtmennyiség folyamatos csökkentése, ami a
teljes gyári selejt tekinetében 2% alatti szintet jelenti.

Fél év egy új munkahelyen, főképp egy dinamikus fejlődő cégnél viszonylag soknak mondható - hogy érzed magad eddig? 

Nagyon pozitívak tapasztalatok, egy multi után kifejezetten tetszik a családias légkör, mely a korábbi herendi élményeimet idézi. Nagyon jó a csapatunk van, mindenki egyfelé húz, rendkívül profi hozzáállással. A felállított célok nagy kihívást jelentenek, és jó ezeken  együtt dolgozni. 

Ha nem a napelem gyárban vagy, mivel töltöd legszívesebben az időt? Mit szabad tudni rólad? :) 

Nagyon szeretek olvasni, kirándulni együtt a családdal - két gyermekem van, akikkel sok időt töltök a szabadidőmben.

Szechenyi 2020 - Befektetés a jövőbe

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0 Ft